Najlepsze niskokaloryczne przepisy z zdrowych składników

Jeśli chcesz schudnąć to musisz być ostrożny z jedzeniem, które jesz. Zdrowa dieta na pewno pomoże Ci schudnąć.

W dzisiejszych czasach, ludzie są zajęci w ich pracy i nie są coraz czas gotować. Kupują fast food z pobliskich restauracji i jedzą te pokarmy. Są to niezdrowe i szkodliwe dla naszego zdrowia. Ale jeśli chcesz schudnąć to trzeba gotować własne posiłki.

Oto kilka najlepszych niskokalorycznych przepisów, które z pewnością pomogą Ci schudnąć.

Owsianka z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

– 1 filiżanka płatków owsianych

– 1 jabłko

– 2 łyżki cynamonu w proszku

– 2 szklanki wody

Kroki:

Weź miskę i dodaj cynamon w proszku i dobrze wymieszaj. Dodaj wodę i wymieszaj wodę z płatkami owsianymi. Dodaj jabłko i wymieszaj. Gotuj mieszaninę przez 3 minuty na średnim ogniu, a następnie podawaj.

Wnioski:

Jest to jeden z najlepszych niskokalorycznych przepisów, które możesz mieć w swoim śniadaniu. Smak przepisu jest tak pyszny, że nigdy nie będziesz tęsknić za niezdrowym jedzeniem. Spróbuj tego przepisu i będziesz tracić na wadze w krótkim czasie.

Mąka z ciecierzycy i kalafiora Masala

Składniki:

– 1/2 filiżanki mąki z ciecierzycy

– 1 kalafior

– 2 szklanki wody

– 1 łyżka kminu w proszku

– 1/4 łyżeczki kurkumy w proszku

– 1/4 łyżeczki chili w proszku

– 1/4 łyżeczki imbiru w proszku

– Sól do smaku

– 1/2 szklanki wody

– 1 łyżka soku z cytryny

Kroki:

1. Pokrój kalafiora na małe kawałki.

2. Podgrzej wodę na patelni i dodaj sól. Dodaj w niej kalafiora i gotuj przez 8 do 10 minut na średnim ogniu.

3. Na osobnej patelni dodaj mąkę z ciecierzycy i wymieszaj ją z wodą, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

4. Dodaj przyprawy i wymieszaj.

5. Kiedy kalafior będzie dobrze ugotowany, dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj.

6. Podawać.

Wnioski:

Jest to jeden z najlepszych niskokalorycznych przepisów, które możesz mieć w swoim lunchu. Smak tego przepisu jest niesamowity, że nie będziesz tęsknić za niezdrowym jedzeniem. Spróbuj tego przepisu i na pewno stracisz wagę.

Zielona fasola i zupa pomidorowa

Składniki:

– 1 cebula

– 1/2 filiżanki zielonej fasoli

– 1/2 filiżanki pokrojonych pomidorów

– 3 do 4 ząbków czosnku

– Sól do smaku

– 1/4 szklanki wody

– 1/4 szklanki mleka

– 1 łyżka masła

– Świeżo zmielony pieprz do smaku

– 2 łyżki suszonej bazylii

Kroki:

1. W rondlu dodaj cebulę, zieloną fasolkę, pomidory i czosnek.

2. Dodaj wodę i sól. Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.

3. Dodaj mleko