Jeśli chcesz schudnąć to musisz być ostrożny z jedzeniem, które jesz. Zdrowa dieta na pewno pomoże Ci schudnąć.
W dzisiejszych czasach, ludzie są zajęci w ich pracy i nie są coraz czas gotować. Kupują fast food z pobliskich restauracji i jedzą te pokarmy. Są to niezdrowe i szkodliwe dla naszego zdrowia. Ale jeśli chcesz schudnąć to trzeba gotować własne posiłki.
Oto kilka najlepszych niskokalorycznych przepisów, które z pewnością pomogą Ci schudnąć.
Owsianka z jabłkiem i cynamonem
Składniki:
– 1 filiżanka płatków owsianych
– 1 jabłko
– 2 łyżki cynamonu w proszku
– 2 szklanki wody
Kroki:
Weź miskę i dodaj cynamon w proszku i dobrze wymieszaj. Dodaj wodę i wymieszaj wodę z płatkami owsianymi. Dodaj jabłko i wymieszaj. Gotuj mieszaninę przez 3 minuty na średnim ogniu, a następnie podawaj.
Wnioski:
Jest to jeden z najlepszych niskokalorycznych przepisów, które możesz mieć w swoim śniadaniu. Smak przepisu jest tak pyszny, że nigdy nie będziesz tęsknić za niezdrowym jedzeniem. Spróbuj tego przepisu i będziesz tracić na wadze w krótkim czasie.
Mąka z ciecierzycy i kalafiora Masala
Składniki:
– 1/2 filiżanki mąki z ciecierzycy
– 1 kalafior
– 2 szklanki wody
– 1 łyżka kminu w proszku
– 1/4 łyżeczki kurkumy w proszku
– 1/4 łyżeczki chili w proszku
– 1/4 łyżeczki imbiru w proszku
– Sól do smaku
– 1/2 szklanki wody
– 1 łyżka soku z cytryny
Kroki:
1. Pokrój kalafiora na małe kawałki.
2. Podgrzej wodę na patelni i dodaj sól. Dodaj w niej kalafiora i gotuj przez 8 do 10 minut na średnim ogniu.
3. Na osobnej patelni dodaj mąkę z ciecierzycy i wymieszaj ją z wodą, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
4. Dodaj przyprawy i wymieszaj.
5. Kiedy kalafior będzie dobrze ugotowany, dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
6. Podawać.
Wnioski:
Jest to jeden z najlepszych niskokalorycznych przepisów, które możesz mieć w swoim lunchu. Smak tego przepisu jest niesamowity, że nie będziesz tęsknić za niezdrowym jedzeniem. Spróbuj tego przepisu i na pewno stracisz wagę.
Zielona fasola i zupa pomidorowa
Składniki:
– 1 cebula
– 1/2 filiżanki zielonej fasoli
– 1/2 filiżanki pokrojonych pomidorów
– 3 do 4 ząbków czosnku
– Sól do smaku
– 1/4 szklanki wody
– 1/4 szklanki mleka
– 1 łyżka masła
– Świeżo zmielony pieprz do smaku
– 2 łyżki suszonej bazylii
Kroki:
1. W rondlu dodaj cebulę, zieloną fasolkę, pomidory i czosnek.
2. Dodaj wodę i sól. Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.
3. Dodaj mleko