Dieta w chorobach tarczycy

Temat: Dieta w chorobach tarczycy
Prowadzący: Dagmara Banach
Termin: 14 marca 2020 godz. 11:00-14:00
Koszt: 60 zł do 29.02.2020 /70 zł po 29.02.2020

Wydarzenie na Facebook

Zapisy: kontakt@port-fitness.pl, tel. 608 870 504

Sucha skóra, wieczne zmęczenie, złe samopoczucie, brak kondycji zdrowia i brak efektów przy odchudzaniu (mimo treningów i diety)… Coraz częściej okazuje się, że przyczyną naszego złego samopoczucia i stanu są choroby tarczycy. Oprócz odpowiednich badań i opieki lekarza bardzo ważny przy nadczynności i niedoczynności tarczycy jest odpowiedni sposób odżywiania. W Internecie najdziemy mnóstwo informacji, co jeść przy diecie tarczycowej i…. mnóstwo sprzeczności.

 To jak to jest z tym chlebem, owocami, nabiałem? Czy nadczynność/niedoczynność tarczycy skazuje nas na wieczną, niskokaloryczną, bezglutenową i beznabiałową dietę na parze i konieczność spożywania pięciu małych posiłków dziennie?  Odpowiedź brzmi: NIE!

Żeby jednak osiągnąć efekt (schudnąć, wysypiać się, czuć się pełnym energii) przy chorobach tarczycy warto dowiedzieć się od naszej ekspertki: Co jeść w diecie tarczycowej, aby było: smacznie, zdrowo i dawało nam dużo energii i dobrego samopoczucia! Czy suplementacja jest ważna ? Na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków? Czym różni się dieta redukcyjna przy chorobach tarczycy od diety zdrowej osoby? Co z aktywnością fizyczną? Na te i inne pytania odpowiemy na warsztatach!

Osoby, które podejrzewają u siebie nadczynność lub niedoczynność tarczycy będą mogły dowiedzieć się jakie badania zrobić, do jakiego lekarza się udać, aby dobrze się zdiagnozować.

 poprowadzi:
Dagmara Banach – dietetyk, absolwentka studiów licencjackich i magisterskich na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Stale poszerzająca i aktualizująca swoją wiedzę poprzez udział w szkoleniach, kursach i konferencjach. Z racji wykształcenia dobrze czuje się w dietoterapii wielu  chorób, z zainteresowania psychologią wplata do współpracy wiele narzędzi z zakresu psychodietetyki, Korzysta z wiedzy popartej badaniami naukowymi, obserwuje potrzeby podopiecznych i stara się jak najlepiej dopasować strategię zwracając uwagę nie tylko na składniki odżywcze, ale także (a może przede wszystkim) możliwości czasowe, preferencje żywieniowe i kubki smakowe danej osoby. Propaguje racjonalne podejście do diety, na co wskazuje także nazwa jej działalności „Nie tylko sałatki”. To nie jest dietetyk, który powie Ci, że już nigdy nie zjesz ciastka. To dietetyk, który nauczy Cię, jak to ciastko zjeść, żeby nie niosło to za sobą negatywnych konsekwencji. 

Nie tylko sałatki Dagmara Banach

Weź udział w naszych warsztatach
i pogłębiaj swoją wiedzę z zakresu dietetyki oraz sportu.
 Zobacz więcej
Weź udział w naszych warsztatach
i pogłębiaj swoją wiedzę z zakresu dietetyki oraz sportu.
 Zobacz więcej
Call Now Button